50-klubben - 50+ fångade arter i Sverige

50-klubben - en sorts Hall of Fame för svenskt artfiske - är ett försöka samla samman Sveriges artjägande fiskare för att utveckla artfiske i Sverige.

Alla som vill och har fångat minst 50 fiskarter får vara med och det kostar givetvis inget. Det enda kravet som finns för att vara med är att deltagarna skall var helt säkra på att sina artlistor stämmer och att fisken skall vara fångad under sportfiskemässiga förhållanden (rättkrokad fisk fångad på krok och lina). Skicka ett mail om ni vill ha hjälp med artbestämning av någon art. Tveksamma artlistor kommer inte publiceras. Gällande vilka djur som är en fisk och vilka arter som verkligen är arter så går vi på Nationalnyckeln. Öring är t ex en art oavsett om den bor i havet, bäcken eller sjön. Pirål är kanske ingen fisk men tills vidare räknas den eftersom den har räknats som en fisk traditionellt sett.

Har du fångat över 50 fiskarter på krok och lina i Sverige och känner dig helt säker på artidentifieringen på dessa fiskar och vill vara med? Skicka ett mail, epostadresen hittar du på kontaktsidan! Du kommer få en länk tillbaka som du använder för att fylla i dina arter. Skriv alltså inte med arterna i mailet du skickar.


FAQ


Hur kommer jag med?
Du skickar ett mail , epostadresen hittar du på kontaktsidan! Du kommer få en länk tilbaka som du använder för att registera dina arter.

Vad är det?
Ett ställe att samla fiskares art/personbästa-listor på.

Vem får vara med?
Alla som har fångat minst 50 olika fiskarter i Sverige börjar vi med.

Vad vinner man?
Inget, det är ingen tävling.

Vad kostar det?
Inget.

Måste fisken vara rättkrokad?
Ja, fisken skall vara rättkrokad i munnen. Fiskarna skall vara fångade under sportfiskemässiga förhållanden.

Vad skall det vara bra för?
För att ha en plats att samla Sveriges artjägare på och för att lära sig mer om hur man fångar olika fiskarter med krok.

Måste man ha med fångstplats?
Nej, bara fiskarten är obligatorisk men det är kul om man registrerar så mycket detaljer som möjligt.